Bedrijfsuitjes en workshops

Ontdek wat jouw organisatie kan betekenen!

Steeds meer organisaties zoeken naar een bedrijfsuitje met inhoud. Samenwerken aan een groter doel blijkt enorm te verbinden! Doet uw organisatie mee aan de strijd tegen plastic vervuiling in zee? Wij verzorgen een actief, inhoudelijk sterk en gezellige bedrijfsexpeditie waarbij uw team lekker naar buiten gaat.

bedrijfsuitje

Zo bouwen we het programma op:

Uw medewerkers worden onder begeleiding van een team van experts uitgedaagd om de situatie rondom plastic vervuiling beter te leren kennen en hier zelf actie in te nemen. We schetsen de grotere uitdaging waar we voor staan, om daarna zelf in teams buiten aan de slag te gaan. Afhankelijk van de behoefte van uw organisatie, kunnen we meer nadruk leggen op de inhoud, spelelement in jutten, of het bespreken van mogelijke oplossingen

1presentatie

Introductie in de plastic soep! 

Vanuit onze partnerorganisatie By The Ocean We Unite doen we onderzoek naar plastic vervuiling op zee. We nemen je graag mee op reis door onze internationale expedities en wat we daar zoal tegenkomen. We geven je een inkijk hoe de plastic soep heeft kunnen ontstaan, wat de huidige stand van zaken is, wat de effecten zijn op mens en milieu en welke oplossingen nu voor handen zijn. Ons team aan mariene ecologen, sociologen, expeditieleiders beantwoorden je vragen!

1eiland

Lekker de natuur in

Tijd om zelf naar buiten te gaan! Iedereen krijgt een Grondstofjutters juttas die omgehangen kan worden, zodat je je handen vrij hebt rondslingerend afval op te rapen. We gaan op pad in het prachtige duin en zee natuurgebied. Tijdens de wandeling genieten we van de natuur en zetten we graag het gesprek voort dat we met de presentatie zijn begonnen.

1kompas

Wat gaan we doen?

Na afloop gaan we graag het gesprek aan met elkaar. Wat lag er aan afval? Hoe komt het daar? Hoe zou je het kunnen voorkomen? Wat kun je er aan doen vanuit je privé situatie? Welke stappen zou je vanuit de organisatie waar je werkt kunnen nemen om de hoeveelheid afval die je produceert terug te dringen? En wat kun je doen om mariene vervuiling terug te dringen? Afhankelijk van de behoefte kunnen we dit kort houden of als werksessie opzetten.

We organiseerde al een dagje voor o.a. :

Ga je mee het strand op?

strandjutten014

Een teamuitje op het strand

Hebben jullie niet al te veel tijd, maar wil je je wel inzetten voor de natuur in een leuk teamuitje? We verzorgen dit graag! Na een korte introductie gaan jullie direct het strand op. Om samen lekker te wandelen en ondertussen te jutten – of in teams waar jullie de strijd met elkaar aangaan. Na terugkomst delen we wat we gevonden hebben – zowel op het strand als in inzichten.

Duur: ongeveer 1,5 a 2 uur 

IMG-20170402-WA0215

Een (mid)dag over de plasticsoep

Wil je met je team lekker de natuur in en gaan jutten, en ook wat bijleren over de plastic soep? Dan raden we aan wat meer tijd te nemen. We starten met een introductie in de stand van zaken: hoe groot is het probleem van de plastic soep? Hoe staat het ervoor in de Noordzee? Welke effecten heeft het op zeeleven – en op ons als mens? We nemen je mee in de meest recente onderzoeken. Daarna gaan we het strand op om lekker uit te waaien en de zee te bedrijven van afval. Na terugkomst gaan we met elkaar in gesprek; wat hebben we gevonden? Hoe komt plastic in zee terecht? En wat kun je hier als mens en organisatie aan doen? Je team gaat naar huis met kennis over dit onderwerp en oplossingen!

jutten katwijk dag

Impact maken als organisatie

Wil je naast een leuk teamuitje in de natuur naar huis gaan met concrete ideeen hoe je als organisatie stappen kunt nemen plastic afval te verminderen? Dan organiseren we een leuke en inhoudelijke (middag) op het strand, waarbij we zowel gaan jutten als samen een brainstorm sessie houden over de kansen die liggen in je eigen organisatie. We bereiden deze sessies graag samen voor zodat je met de beste resultaten naar huis gaat!

KARL
BEERENFENGER

Begeleider bedrijfsuitjes

20181003_185527

NOORTJE
SCHRAUWEN

Begeleider bedrijfsuitjes

Matthijs-Lievaart-641

MATTHIJS
LIEVAART

Begeleider bedrijfsuitjes

nout

NOUT
VAN DER VAART

Begeleider bedrijfsuitjes