Foto-exposities in de natuur

Kijken met andere ogen naar onze prachtige natuur

De Noordzee; ons grootste natuurgebied. Voor velen verkoelend zwemwater in de zomer, maar weinig mensen weten hoe prachtig de onderwaterwereld is! We nodigen met foto-exposities de strandbezoeker uit met andere ogen naar de Noordzee en het strand te kijken; niet slechts als zwemwater, maar als de start van een prachtig natuurgebied. Hoe kunnen we hen immers vragen de zee te helpen beschermen als bij veel mensen onbekend is wat er voor moois te beschermen valt?

20181216_170311

Dieper bewustzijn

We zien milieuproblemen (zoals mariene zwerfafval) als een grote maatschappelijke uitdaging, gestoeld op onwetendheid (over natuurwaarde en de impact van vervuiling), weinig vertrouwen in dat eigen actie er toe doet en lage betrokkenheid van mensen om zorg te dragen voor de natuur: er wordt veel naar overheden en bedrijfsleven gekeken.

Naast alle praktische oplossingen, zien wij een mentaliteitsverandering als noodzaak en duurzame oplossing. We spreken bezoekers van natuurgebieden graag aan op de verantwoordelijkheid die wij allemaal als mens kunnen nemen om de natuur te beschermen.

_91A0156

Hoofd, hart en handen

  • Hart: Door mooie beelden van natuurgebieden als de Noordzee te laten zien, en het lokale (zee)leven een gezicht te geven met portretten van dieren (zowel in hun schoonheid en wanneer zij last ondervinden van zwerfvuil in de zee) raken we de kijker in het hart.
  • Hoofd: Door informatie te verschaffen over de impact van milieuproblemen als zwerfafval op (zee)leven en op ons als mens, en te laten zien hoe aanpassing ons gedrag deze problemen kan helpen voorkomen, dagen we uit strandbezoekers hier over na te denken.
  • Handen: We koppelen graag direct een actie aan de foto-expositie, door bijvoorbeeld op te roepen tot actie. Op het strand bevestigen we een houder met papieren zakjes op de expositie, waarbij strandbezoekers direct actie kunnen ondernemen afval in te zamelen.
Grijze zeehond onder water; grey seal underwater

Samenwerking

We maken deze foto expositie  in samenwerking: de mooiste beelden van (onderwater)fotografen in Nederland, zoals van Fiona en Melvin van In de Noordzee en Cor Kuyvenhoven. Hier wordt de meest recente kennis over de schaal en impact van milieu-problemen als (marine) plastic vervuiling op zeeleven aan toegevoegd. We werken daarbij samen met kennisinstituten als de WUR, Stichting de Noordzee en Universiteit Leiden. Zo bouwen we samen het verhaal dat we gezamenlijk willen overbrengen

Our team!

20181003_185527

Ook actief bij:
Stichting de Noordzee, By The Ocean We Unite

Noortje Schrauwen

Projectleider foto-exposities
fabio foto

Enthousiast over mijn ontwerpen?
Neem contact op!

fabio@bartali.nl

Fabio Bartali

Grafisch ontwerper | Communicatie strategie | Infographics
Cor-Kuyvenhoven-onderwaterfotograaf-1024×768

Enthousiast over mijn foto's?
Kijk op: www.corkuyvenhoven.nl/
Of neem contact op: cor.kuyvenhoven@gmail.com

Cor Kuyvenhoven

Cor Kuyvenhoven
foto-henri-1-kopie-3

Enthousiast over mijn foto's?
Kijk op www.henriblommers.nl/

Henri Blommers

Fotograaf Henri Blommers
WP_20140821_002

Enthousiast over onze foto's?
Kijk op onze website: www.indenoordzee.nl
Of neem contact op: melvin@indenoordzee.nl

Melvin en Fiona

In de Noordzee | (onderwater) fotografie