Na het Grondstofjutten

Waar kun je nog meer aan meedoen?

Met alleen opruimen komen we er niet: dan blijven we bezig! Daarom vinden we het belangrijk tegelijkertijd ook te werken aan het voorkómen van zwerfafval. Hierbij een aantal tips wat jij hieraan kan doen:

 

Vastleggen van data

Leg vast wat er gevonden wordt aan via de Litterati app en help daarmee het afval zichtbaar te maken, zodat de producenten hier verantwoordelijk voor gehouden kunnen worden.

 

Terugsturen van verpakkingafval naar producenten

Stuur afval dat je vindt terug naar de verantwoordelijke producenten (de BacktoSender actie) via de (vaak gratis) antwoordnummers en vraag ze iets te doen aan hun zwerfafval dat zij verookzaken.

 

Ga naar Plasticvrije Terrassen!

Wil je zwerfafval op het strand helpen voorkomen? Bezoek dan een Plasticvrij Terras, omdat deze strandpaviljoens (makkelijke verwaaibaar) wegwerpplastic op hun terras weren. Of, tip je tavoriete horeczaak dat zij zich ook kunnen aansluiten bij deze beweging!

 

Ga op expeditie met je collega’s 

Vind je dat de organisatie waar je werkt wel wat bewuster om kan gaan met plastic? Neem je collega’s mee naar een bedrijsexpedities op het strand, waarbij we samen gaan jutten en het gesprek aan gaan welke stappen je organisatie kan nemen!

 

 

Heb je aanvullende ideeen hoe we samen nog verder plastic vervuiling tegen kunnen gaan? Laat het ons weten!

juttas