Natuurherstel en landschapsrestauratie

We nemen als mens steeds meer land in op aarde, en ontrekken we waardevolle organisch materiaal. Met het verlies van deze kostbare aarde – en alles dat er op leeft – gaat veel verloren: niet alleen de directe functies die de natuur ons biedt (zoals opvang van regen, verkoeling en zuurstof), maar ook de natuur als bron van verbeelding, inspiratie, rust, kennis en heilzaamheid.

 

Waarom leiden deze inzichten niet automatisch tot actie? Hoe zouden we hier samen wel toe kunnen komen? En welke projecten en businessmodellen kunnen hier een rol in spelen?

 

Omdat deze vragan ons al langer bezig houden en we graag willen begrijpen hoe we bij kunnen dragen aan natuurherstel, gaan we op onderzoek uit. We bezoeken voorbeeldprojecten, spreken met experts, lezen boeken en kijken documataires die ons helpen deze vragen te beantwoorden. En.. we delen dit graag met jou via dit kanaal. Omdat we vast niet de enigen zijn die dit bezig houdt, en we geloven dat dit één van de grootste uitdagingen én kansen gaat zijn voor deze tijd.

Volg onze zoektocht hier!

Natuurherstel? Grote delen van het wereldoppervlak zijn gedegradeerd. Landschappen die ooit veel biodiversiteit huisvestten, zijn nu geworden tot stedelijk gebied, landbouwvelden met monocultuur en gedegradeerd terrein. En dat, terwijl nu ook steeds duidelijker wordt, dat we hiermee niet alleen natuur verliezen, maar ook de mogelijkheid......