Asito verkleint plastic footprint!

 

Met 40 enthousiaste en betrokken managers van schoonmaakbedrijf Asito zijn we het strand opgegaan om de zee te bevrijden van plastic afval.  Plaats van handeling: het insirerende plastic-arme PLSTK Café in Hoek van Holland, gerund door Robin Durieux.

 

 

Na een inleiding in de plastic soep problematiek en een heerlijk uur uitwaaien en jutten op het strand, met helaas wederom een enorme vangst, presenteerden de in groepen ingedeelde managers verschillende ideeën om de plastic footprint van Asito te verkleinen.

 

En met succes: Het idee om wegwerpbekertjes (de kartonnen bekertjes die van binnen een plasticcoating bevatten waardoor ze toch niet volledig afbreekbaar zijn) op de kantoren te vervangen voor mokken werd direct geadopteerd door Regiomanager Zuid-West Sebastiaan Meijer.

 

Dit betekent concreet: dat op 4 kantoren (Den Haag, Rotterdam, Goes en Breda) geen wegwerpbekertjes en plastic roerstokjes meer worden besteld zodat het plastic verbruik gereduceerd wordt. Ook is er toegezegd dat de regio haar verhaal zal gaan delen in het interne personeelsblad om op die manier organisatie breed meer bewustwording van het (onnodig) gebruik van plastic te creëren. Helden!

 

Ook een heerlijk uitje op het strand en werken aan je plastic footprint?

Neem contact met ons op!

Category
Bedrijfsuitjes en workshops